computer

Hvad er en dobbeltsidet firewall?

En-vejs firewall

En en-vejs firewall beskytter dig kun mod udefrakommende trusler. Det sker ved at firewallen blokerer alt, som ikke er tilladt. Det betyder, at du ikke kan blive inficeret af malware, medmindre du selv tillader dette. Du kan nemt komme til at tillade ødelæggende programmer eller filer, når du downloader noget fra nettet, som du ikke er sikker på, hvad er. Sker det, at man får en infektion, er det vigtigt at have et antivirusprogram, som kan finde og fjerne de ondsindede programmer og filer.

 

Hackere udvikler hele tiden nye teknikker

Hackere har skræddersyet deres teknikker til at kunne forårsage skade på din PC. De nye ondsindede programmer er lavet således, at deres skadelige programmer bliver på din computer. Tidligere var malware bygget til at få adgang til din PC, udføre en skadelig handling, og derefter udslette sig selv sammen med indholdet på din PC. Nyere malware er bygget sådan, at det bliver på din PC i så lang tid som muligt. Det betyder, at din computer måske allerede er inficeret, og dine sårbare informationer kan indsamles, når du f.eks. sender e-mails, logger på netbank eller lignende.

 

Dobbeltsidet firewall

En to-vejs firewall beskytter dig både mod udefrakommende malware og malware, som allerede ligger på din computer. Har man allerede malware på sin computer, vil man kunne blive et offer for flere angreb over længere tid. Derfor er det ikke er nok at beskytte sig selv med et antivirusprogram. Har man et antivirusprogram, som ikke kan finde eller udslette infektionen, er det vigtigt at lukke kommunikationen indefra ved brug af en to-vejs firewall.