computer

Hvad er antivirus?

Hvad er antivirus?

Antivirus-software er et eller flere programmer, som er designet til at forebygge, søge efter, finde og fjerne virusser, og andre ondsindede programmer som orme, trojanske heste, adware, spyware m.m.

 

Hvorfor hedder det så antivirus?

Grunden til, det hedder antivirus, er, at det oprindeligt var en løsning til at fjerne og forebygge virusser. Antivirusprogrammer bekæmper i dag mange flere typer malware, så man får en sikker oplevelse på sin computer. Navnet antivirus bliver derfor stadig brugt til at beskrive en generel beskyttelse af din computer. Et antivirusprogram har til formål at finde og fjerne mange typer af malware på din computer. Man kan opfatte det således, at sikkerhedshullerne i dit operativsystem lappes af et antivirusprogram. Vores antivirus forebygger også ondsindede programmer, imens du bruger din computer, så du altid er sikker.

Klik her for at læse mere om de forskellige typer af malware.

Et antivirusprogram forsøger at fjerne sikkerhedshuller, forhindre skader på dine filer og forhindre, at andre kan indfange dine følsomme oplysninger. Det er vigtigt for internetbrugere at have dette værktøj installeret, fordi en computer uden antivirus installeret ikke kan håndtere de 60.000 nye ondsindede programmer, som bliver skabt hver evig eneste dag.