computer

Undgå usikre adgangskoder

Du kan selv gøre mange ting for at forbedre din sikkerhed, når det kommer til at bruge IT og færdes på nettet. Et af de steder, hvor mange desværre – af den ene eller den anden grund – undgår at beskytte sig selv optimalt, er når det gælder adgangskoder. Når du vælger kodeord, bør du som minimum sørge for, at du ikke bruger nogle af de mest benyttede koder i verden. Dernæst bør du altid spørge en IT-ekspert til råds, hvis du på nogen måde er i tvivl om, hvorvidt sikkerheden i dine koder er god nok, og endelig kan du med fordel læse vores gode råd, der handler om at lave sikre adgangskoder.

Undgår du usikre adgangskoder, så er du godt på vej, men du kan gøre meget mere for at blive sikker på nettet. Hvad enten du bruger Mac eller en Windows PC, så har vi hos Chili Security skræddersyede løsninger, der kan øge din sikkerhed markant fra dag ét – endda med priser fra kun DKK 39 per måned.
 

Undgå de mest brugte kodeord
Hvert år stjæler hackere millioner af kodeord, som bruges af både privatpersoner og virksomheder. Det er i sig selv skræmmende, men heldigvis kan informationerne sidenhen bruges for at forbedre folks sikkerhed. Viden om andre folks passwords afslører nemlig, hvilke specifikke kodeord, du bør undgå, og hvilke typer kodeord, der er de letteste at gætte. I 2014 var de mest brugte kodeord i Vesten følgende:
 

  • 123456
  • password
  • 12345
  • 12345678
  • qwerty
  • 1234567890
  • 1234
  • baseball
  • dragon
  • football


Tidligere afsløringer af danskernes kodeord viser, at vi desværre også er slemme til at bruge de samme koder. Skræmmende mange danskere har benyttet sig af kodeord fra ovenstående liste og især helt basale talrækker, som f.eks. ”123456”, ”123456789” og ”12345678” findes blandt danskernes yndlingskoder.

 

Få hjælp af Chili Security
Dårlige og usikre adgangskoder er desværre ikke det eneste, der gør din computer sårbar over for angreb. Der er en hel række af ting, man skal sørge for, hvis man vil undgå at komme i farezonen, hvad angår IT-sikkerhed. Det kan være alt fra at holde sine programmer opdaterede til at beskytte sine enheder med antivirusprogrammer og selvfølgelig løbende holde øje med, om man er blevet ramt af virus, spyware eller en af de mange andre former for malware (ondsindet software). For langt de fleste er dette en tidskrævende opgave. Derfor er det altid værd at overveje, om du kan have glæde af en automatiseret sikkerhedsløsning, der sørger for det hele for dig – så du slipper for at gå og bekymre dig. Chili Security kan tilbyde alt fra enkeltstående produkter til komplette sikkerhedssystemer og ikke mindst sikkerhedstjek af din computer


Hos Chili Security anbefaler vi altid vores kunder at gøre alt, hvad de kan for at sikre deres IT-sikkerhed. Det første skridt i denne retning kan meget vel være at skifte kodeord til nogle mere sikre. Hvad enten du har spørgsmål til, hvordan du vælger et godt kodeord, hvordan du bedst sikrer dig mod virusangreb eller noget helt tredje, så er vi klar til at hjælpe dig bedst muligt. Ring endelig til os på tlf. +45 70 60 50 41 allerede i dag, og få en snak om din IT-sikkerhed og dine personlige behov.