Computer

Hvad er phishing?

Phishing er når hackere skaber et falsk produkt eller en falsk hjemmeside, som ligner det officielle produkt eller hjemmeside til forveksling. Forestil dig at du kommer ind på en hjemmeside, som ligner Facebook på en prik, og du bliver bedt om at indtaste dine loginoplysninger. Indtaster du dine oplysninger her, vil de højst sandsynligt blive sendt til hackeren, og hackeren har nu adgang til din Facebook-konto.

Phising bruges absolut ikke kun til at stjæle dine loginoplysninger. Det kan omfatte al information, du skriver på nettet, som en hacker kunne være interesseret i. Hackerne går typisk efter brugernavne, adgangskoder, netbank- eller kreditkortoplysninger. Phishing ses ofte i falske online-butikker, hvor dine kreditkortoplysninger bliver stjålet, efter at du har ”købt” noget i butikken.

Selvom NemID er nyt, har der allerede været mange forsøg på realtidsphishing. Realtidsphishing fungerer lidt anderledes, da svindlere forsøger at snyde dig, idet du prøver at logge på NemID. Det fungerer således, at du måske får en ekstra pop-up fra NemID, hvor du skal indtaste endnu en nøgle fra nøglekortet.

Det er vigtigt, at man tjekker, om man er inde på den rigtige hjemmeside ved at kigge oppe i adressefeltet. Du kan også øge din sikkerhed overfor phishingangreb ved brug af en speciel browser, når du skal indtaste følsom information.

Vi tilbyder en såkaldt Safepay-browser i vores pakkeløsninger, som advarer dig, når du besøger usikre hjemmesider.

Phishing bliver typisk udbredt gennem udsendelse af mails til tilfældelige mailadresser. Disse mails er blandt de falske mails, som man bliver advaret mod i medierne. Du skal derfor passe på med at åbne mails fra ukendte mailadresser.  Svindlerne er blevet rigtig gode til at skabe mails, som ligner de mails, du normalt modtager fra officielle virksomheder.