Tlf: 70605041 | Man-fre 08-21 - Lør-søn 11-17

Julehandlen er hyggelig, men kan også være farlig.

Hele julen kan du ringe til Chili Security på 70 60 50 41 og få rådgivning om en side er sikker at handle på eller ej. Lad Chili Security føre dig sikkert igennem julehandlen!

HVORFOR SKAL VI BESKYTTE DIG?

Hvert eneste år kommer der flere og flere falske webshops, som blot er ude på at stjæle personlige data. I år tager Chili Security kampen op imod dem, og tilbyder alle at kunne ringe ind og få rådgivning om sikre steder at shoppe. Hvis du har en webshop som du er i tvivl om, så ring ind til os og lad os gennemgå siden.

Sikker juleshopping

Er du i tvivl om du kan handle på en shop? Læs Chili Security’s liste over gode råd og brug dem som inspiration. Bemærk at dette blot er en vejledning og at det er et område som hele tiden er i udvikling. Er du i tvivl så anbefaler Chili Security at du søger rådgivning.

1

Dårlig dansk. Disse webshops opstår typisk lige inden juletid, og der er derfor ikke brugt særlig lang tid på at skrive gode lange danske tekster. Derfor består de typisk af meget dårlig dansk, og det er et faresignal.

2

Tjek altid deres Trustpilot Score på www.trustpilot.dk. Har de en meget lav score, eller ingen anmeldelser, så er dette også et faresignal.

3

Tjek efter ejerinformationer på virksomheden – CVR-nummer, telefonnummer og adresse kan være gode ting at kigge efter. Kan du finde dem? Eksisterer adressen?

4

Er rabatten urealistisk stor? Typisk tjener mange webshops rigtig mange penge over i julen. Derfor giver det ikke mening at give 70% rabat på et populært produkt som en iPhone, Nike sko, Canada Goose jakke eller Rayban solbriller. Er rabatten urealistisk stor, så anbefaler vi at du holder ekstra godt øje.

5

Er domænet .com eller andre udenlandske domæner? Der findes mange reele webshops på .com domæner, men stortset alle svindelshops er ikke på et .dk domæne. Handler du derfor på et .com domæne så anbefaler vi at du er ekstra opmærksom.

6

Hvis der er et telefonnummer, så ring til dem. Tager de telefonen og snakker de dansk? Stil dem et par spørgsmål om det produkt du er interesseret i, og se om de kan svare på det.

7

Tjek whois.domaintools.com for at se hvem der står bag domænet. Ser det anonymt ud, så er det med høj sandsynlighed fordi de ikke ønsker at man skal vide det.

8

Søg efter domænet på Google og læs de artikler der dukker op. Som regel er der ret hurtigt nogle der skriver om en ny shop – på godt og ondt – og dette kan du bruge som vejledning til om der er andre, som har haft heldige eller uheldige oplevelser.

9

Installer Chili Safe Surf (link) i din browser. På den måde vil vi altid indikere med en grøn, gul eller rød farve om der er noget du skal være ekstra opmærksom på.

10

Stadig i tvivl? Ring til os på 70 60 50 41, så kigger vi gerne den pågældende siden i sømmene og kommer frem til en konklusion om vi ville turde at shoppe på siden.

HVIS UHELDET ER UDE

Hvis uheldet er ude, så anbefaler vi at du hurtigst muligt reagerer overfor din bank og deler din oplevelse med andre. Du er velkommen til at ringe til os på 70 60 50 41, så rådgiver vi dig gerne i denne proces.

Ring til banken og få spærret kortet

Del din oplevelse på Trustpilot

Meld det til forbrugerstyrelsen

'Ingen kender det præcise tal for falske webshops, men Toke Mølgaard, kommunikationschef hos den danske certificeringsordning inden for e-handel, E-mærket, anslår, at der i alt er mellem 15.000 og 20.000 danske webbutikker. Han vurderer, at udover de knapt 1000 webbutikker, som E-mærket i år anmelder til Bagmandspolitiet, så er andre mindst 500 butikker fup, men endnu ikke afsløret.'

Kontakt os idag hvis du ønsker hjælp! Vi har åben mandag - fredag 08:00 - 21:00 og lørdag - søndag 11:00 - 17:00.

Tak for din besked, du hører fra vores supportere hurtigst muligt!